Home / Walking football

Walking football

Voetbal is voor alle leeftijden en SV Losser heeft niet alleen een plekje voor de allerjongsten maar ook voor de ‘aller oudsten’ onder ons. 

Sinds 2019 heeft SV Losser  ook een een plekje gereserveerd voor de 65-plussers onder ons die zich nog fit genoeg voelen om een balletje te trappen. 

Op initiatief van de gemeente Losser afdeling sport en cultuur werd een verzoek gericht aan de 4 voetbal verenigingen in de gemeente Losser om Walking Football (wandel voetbal) te organiseren. De werkgroep bestaat uit: Henny Breukers van KVV Losser, Anne Reuvers van Sportclub Overdinkel en Jurgen Schiphorst, Beweegcoach Gemeente Losser. 

Na onderling overleg tussen de verenigingen en de gemeente Losser werd een demonstratie wedstrijd georganiseerd met medewerking van het Twentse Walking Football team. Bij Walking Football wordt slechts een kwart van het voetbalveld gebruikt. De teams bestaan uit zes spelers. De afmetingen van de goal zijn 1 x 3 meter. Er is wel een scheidsrechter aanwezig, maar geen grensrechters. Er mag niet gerend worden. Snelwandelen is wel toegestaan, dus steeds een voet aan de grond houden. Slidings mogen niet en de bal mag niet hoger komen dan de heup. Koppen mag dus ook niet. Winnen of verliezen is niet het belangrijkste aspect van deze sport. Het gaat vooral om het plezier dat men eraan beleeft.  

Met ongeveer 15 personen zijn we gestart en de groep is inmiddels gegroeid naar 25 personen.

SV Losser stelde de accommodatie en de materialen beschikbaar. Elke dinsdag middag van 13.00 tot 17.00 zijn de voetballers aanwezig voor eerst een lichte training en daarna een aantal onderlinge partijtjes. Je hoeft geen lid te zijn van een voetbal vereniging, er is geen bestuur en er wordt ook geen contributie in rekening gebracht. Alle activiteiten worden onderling geregeld via een groepsapp en met behulp van lokale sponsors hebben de 60 plussers een prachtig lichtblauw tenue aan kunnen schaffen. En uiteraard wordt het sociale aspect ook niet vergeten, want na afloop gaan we altijd de training en de wedstrijdjes evalueren onder het genot van een lekker pilsje in de gezellige kantine van SV Losser, of bij mooi weer op het gezellige terras.

Hebt u naar aanleiding van bovenstaande interesse om mee te voetballen met het Walking Football team en bent u al op gevorderde leeftijd?
Neem dan contact op met Benno Schoppink, tel.: 06-33205406.