Home / Teams / Mini League

Mini League

Doelstelling Minileague / mini voetbal

Bij SV Losser geloven we in het beste uit jezelf halen. De basis om dit te kunnen doen begint bij de mini’s van SV Losser. De doelstelling van deze opzet is het op spelenderwijs kennis laten maken met voetballen in wedstrijd- en competitieverband. Door de kinderen in een voor hen bekende omgeving onderling wedstrijden te laten spelen leren zij hoe het is om wedstrijden te spelen, om te gaan met winst en verlies, spelregels, tegenstanders en spelleiders. Door deze competitie vorm aan te bieden denken wij dat de kinderen met een betere basis aan de reguliere competitie kunnen beginnen en het is natuurlijk ook nog eens hartstikke leuk!

De SV Losser Minileague bestaat al meerdere jaren en worden komend jaar geleid door Matthijs Apeldoorn en Norbert Bruins. Op zaterdag 1 Oktober zal deze competitie wederom van start gaan. De SV Losser Minileague bestaat uit een aantal gerenommeerde clubs uit het buitenland. Ieder team bestaat uit minimaal 4 spelers. De wedstrijden worden wekelijks gespeeld op zaterdagmorgen (start 09.30 uur). Ieder team speelt vier wedstrijden van ongeveer 12 minuten. De wedstrijden worden gespeeld op het kleine kunstgrasveld naast de kantine.

De wedstrijdvorm is 4 tegen 4 zonder keeper. Deze vorm zorgt ervoor dat de kinderen veel aan de bal kunnen komen en dat er veel gescoord wordt. Dit komt ten goede aan de ontwikkeling van de voetbalvaardigheden en aan de spelbeleving.

Kom eens kijken en moedig de allerkleinste voetballertjes van SV Losser aan in deze geweldig leuke competitie.

Enkele huishoudelijke regels die we bij SV Losser hanteren:

  • Aanvang eerste wedstrijd: 09.30 uur
  • Douchen na afloop is verplicht, evenals het dragen van scheenbeschermers
  • Zorgt u er s.v.p. voor dat uw zoon/dochter uiterlijk om 10.50 uur aangekleed op het veld staat.

 

Praktische zaken

De wedstrijdkleding (shirt + broek) wordt beschikbaar gesteld door ’t Hoen Sport uit Enschede. Sokken, scheenbeschermers en schoenen dient u zelf aan te schaffen.

Wij verwachten van u dat u per toerbeurt de wedstrijdkleding van het team van uw kind wast. In de praktijk betekent dit ongeveer 5 x per jaar.

Communicatie

Ieder team in de Minileague heeft een coach. De coach is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen rondom de wedstrijden tijdens de minileague.

Houdt u de website in de gaten, kijk op facebook onder SV Losser Mini of bel / app bij twijfel over het doorgaan van bijv. trainingen en wedstrijden. Stelregel: ook bij regen wordt gewoon getraind en gevoetbald. Bij een (gevoels)temperatuur lager dan 5 graden wordt er niet meer buiten getraind. In de maanden januari en februari hopen we weer gebruik te kunnen maken van de zaal.

Trainingen

De training voor de mini’s is elke vrijdag van 18.00 – 19.15 uur. De gehele groep traint gezamenlijk. Kom gerust eens langs om kennis te maken. Uw zoon/dochter is van harte welkom om eens een keer mee te training en te kijken of het leuk is. Het antwoord weten we eigenlijk al wel.

Wat kunt u als ouder doen om het plezier van uw kind te vergroten ?

  • Op tijd aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden. Kinderen vinden het erg vervelend om te laat te zijn
  • Beschikbaar zijn om in te vallen als coach.
  • Uw positieve houding en gedrag langs het veld. Uiteraard juichen wij het toe als u komt kijken naar de verrichtingen van uw kind. Dit geldt ook voor broertjes/zusjes/opa’s/oma’s ed. Ook vinden de kinderen het leuk als u hen op positieve wijze aanmoedigt.

 

Waar u uw kind niet mee helpt zijn de volgende zaken:

  • Voetbaltechnische of tactische aanwijzingen (uw kind begrijpt vaak niet wat er bedoeld wordt en leidt dus af)
  • Beloning in het vooruitzicht stellen bij winst of bij scoren. Dit verhoogt de prestatiedruk van uw kind en heeft een averechts effect
  • Commentaar op de spelleiding of coaches. Uw feedback ontvangen wij graag, echter niet vanaf de zijlijn.
  • Teveel nadruk op winnen. Natuurlijk is winnen leuk maar verliezen is onlosmakelijk verbonden met de voetbalsport. Omgaan met verlies is voor sommige kinderen best moeilijk. U helpt uw kind hiermee door zelf niet te veel nadruk te leggen op het winnen van wedstrijden.

Trainingstijden

Training: vrijdag van 18.00 – 19.15 uur

Uw kind aanmelden?

Wilt u uw kind aanmelden voor de mini’s? Kom samen met uw zoon/dochter gewoon op vrijdagavond naar de training en laat hem/haar meedoen. Vindt hij/zij het na een paar weken nog steeds leuk vult u dan ons aanmeldformulier in op de site van SV Losser.