10 januari 2023

Nieuwjaarswedstrijd SV Losser O19-1 – Veteranen: 8-1

Voorafgaand aan de nieuwsjaarsreceptie werd de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen het hoogst
spelende jeugdteam O19-1 en de veteranen van SV Losser gespeeld. Een wedstrijd die al vele
tientallen jaren de aftrap van het nieuwe jaar inluidt.

In de eeuwige tussenstand leiden de Veteranen comfortabel en ook dit jaar was er een ruime en
kwaliteitsvolle selectie samengesteld. Imposante namen uit de rijke voetbalhistorie van KVV Losser
en AJc’96 stonden aan de aftrap. Wat te denken van Henny Koershuis, Niek Smudde, Ronnie Steghuis
en Patrick van Mook. Spelers die mede verantwoordelijk zijn voor vele sportieve hoogtepunten van
beide moederverenigingen van SV Losser. Ook het tijdsstip (09:00 uur aftrap) was natuurlijk in het
voordeel van de Veteranen, de jeugdspelers van het O19-1 team zijn natuurlijk niet gewend om op
zondagmorgen zo vroeg een wedstrijd te moeten spelen.

De voorsprong in de eeuwige tussenstand moest de Veteranen het nodige vertrouwen geven,
tegelijkertijd werd er vooraf ook wel getwijfeld aan de goede afloop. Het O19-1 team van SV Losser
kon uitstekende resultaten overleggen; het team van trainer Rik Tijhuis werd afgelopen najaar
afgetekend kampioen in de Hoofdklasse door alle wedstrijden winnend af te sluiten. Na de
winterstop zal dit team de stap gaan maken naar voetballen op landelijk niveau en ontvangt SV
Losser tegenstanders uit oa Staphorst, IJsselmuiden, Zwolle en Ommen.

Van een spannende wedstrijd was helaas geen sprake. SV Losser O19-1 had absoluut geen ontzag en
medelijden met hun oudere voorgangers en vanaf de 1 e minuut werd de gashendel vol open
gedraaid. Doelpunten konden niet uitblijven en na 30 minuten stond het scorebord op 7-0 in het
voordeel van de youngsters. Kansjes waren er ook voor de Veteranen maar het vizier stond op
beslissende momenten niet scherp of de talentvolle doelman van Losser O19-1, Jorn Zissler, had een
goede redding in huis.

In de rust kregen de spelers een verwarmende borrel aangeboden en bestuursleden van SV Losser
hadden een lekker plakje baklever klaargemaakt. In de tweede helft kwam de wedstrijd wat beter in
balans, blijkbaar ontstond er toch wat compassie bij de jonge lui na de afstraffing in de eerste helft.
Beide teams wisten beide nog 1 keer te scoren waardoor de eindstand 8-1 in het voordeel van SV
Losser O19-1 werd.

Na afloop mocht de aanvoerder van O19-1 de Bert Moelard-bokaal in ontvangst nemen en uiteraard
het gebruikelijke kratje bier aangeboden door de verliezende partij.