18 januari 2023

In memoriam – Rick Beute

Eerder deze week bereikte ons het zeer droevige en onverwachte bericht dat Rick Beute op zondag 15 januari op 54- jarige leeftijd is overleden. Met het overlijden van Rick moeten we helaas afscheid nemen van een zeer gewaardeerd lid en een echte voetbalman.

In zijn jeugdige jaren speelde Rick bij ASVO in Overdinkel en stond daar bekend als een technisch vaardige speler die uiteindelijk ook een aantal jaren in het eerste elftal heeft gespeeld. Eind jaren ’90 kwam Rick vanuit Overdinkel naar onze club. Hij verlegde zijn interesse naar het jeugdtrainersvak en heeft in Losser ook diverse jeugdteams getraind. Zijn sportieve hoogtepunt als jeugdtrainer bereikte hij in het seizoen 2001-2002. Als trainer van de A1 werd hij kampioen en promoveerde hij naar de Hoofdklasse. In dit seizoen introduceerde Rick de befaamde “3 wedstrijden-7 punten-regel”. Als zijn jongens 7 punten uit 3 wedstrijden wisten te behalen dan organiseerde hij een feestje bij hem thuis aan de Gronausestraat. Gezien het feit dat het kampioenschap werd behaald zijn er dus de nodige feestjes geweest. Spelers uit dat team kijken nog altijd met veel plezier terug naar dat seizoen.

Na zijn periode als jeugdtrainer vervolgde Rick zijn weg binnen onze vereniging. Hij voelde zich er thuis en bouwde aan vele vriendschappen die hij nauwgezet onderhield. Hij was jarenlang leider van het befaamde Losser 4, een team met oud- 1e elftalspelers. Rick was een echte regelneef die zaakjes altijd grondig en goed had voorbereid en waarbij hij niets aan het toeval overliet. Het leiderschap bij de senioren is iets wat Rick altijd met veel plezier en overgave heeft gedaan. De afgelopen jaren was Rick elftalleider bij Zondag 2 en opnieuw behaalde hij mooie successen. Hoewel zijn gezondheid soms te wensen overliet, was Rick een zeer loyale en betrouwbare elftalleider. Als Rick het ergens niet mee eens was of een andere visie had, dan kreeg je dat ook wel te horen. Duidelijk en direct, altijd op de inhoud en nooit op de man. En na een pittige discussie was het daarna ook snel weer: “zand erover en we drinken samen een biertje”.

Rick volgde het voetbal op de voet, zowel nationaal als internationaal. In Nederland was FC Twente zijn favoriete club maar je kon Rick ook wel enthousiast maken om een wedstrijdje in de Regionalliga in Duitsland te bezoeken. Hij hield van aanvallend voetbal, 4-4-3, de Hollandse school, zo moest het voetbal wat hem betreft het liefste gespeeld worden. Maar als het met mooi voetbal niet lukte dan kon Rick het ook wel over een andere boeg gooien. Het spel ging wel over de knikkers en van wedstrijden winnen kon hij niet genoeg krijgen. Het is dan ook geen toeval dat Rick vele kampioenschappen bij zowel de jeugd als bij de senioren heeft meegemaakt.

Eén van zijn bijzondere eigenschappen was dat Rick altijd veel belangstelling had voor mensen in zijn omgeving met gezondheidsklachten. Met dié mensen was hij altijd bijzonder begaan en zij konden altijd op zijn belangstelling en oprechte interesse rekenen.

SV Losser is Rick zeer veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan. Hij zal door vele mensen binnen onze vereniging enorm gemist gaan worden. Wij wensen alle mensen die dichtbij hem stonden veel sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verlies.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen en te condoleren op donderdag 19 januari van 20.45 – 21.15 uur in aula Losser, Vredehof, Bernard Leurinkstraat 35.

Alle wedstrijden van aankomend weekend zullen worden voorafgegaan door een minuut stilte, in nagedachtenis van Rick.

Bestuur en leden SV Losser

 

Meer nieuws

Nieuwe technische commissie

29 augustus

Trainingsschema en kleedkamerindeling

28 augustus

Definitieve indeling jeugdteams 2023-2024

13 augustus

Nieuwe technische commissie

29 augustus

Trainingsschema en kleedkamerindeling

28 augustus

Definitieve indeling jeugdteams 2023-2024

13 augustus

Voorbereiding 2023/2024 SV Losser ZA1

31 juli