14 november 2023

In memoriam – Bernard Olde Riekerink

Met droefheid nemen we afscheid van een man wiens hart klopte voor de club, voor de jeugd, en voor het spel dat hij lief had. Bernard, een ware clubman “pur sang,” heeft ons verlaten, maar zijn erfenis zal voortleven in de harten van allen die hij heeft aangeraakt.

Het jeugdvoetbal was zijn passie, en zijn toewijding ging verder dan alleen bestuurstaken. Op het veld, te midden van de jongste talenten, was hij een onvergetelijke verschijning. De anekdote van de koprol en de daaropvolgende penalty getuigt van zijn speelse benadering van het spel, een benadering die hij met enthousiasme doorgaf aan de kinderen die onder zijn leiding stonden.

Zijn goede karakter straalde door in alles wat hij deed. Hij was niet alleen een mentor op het veld, maar ook een vriend en steunpilaar voor velen. De frisdrankjes die hij regelmatig deelde met “zijn” pupillen waren symbolisch voor zijn zorgzaamheid en aandacht voor degenen die onder zijn vleugels groeiden.

Voor zijn vele verdiensten is Bernard benoemd tot erelid.

Met het heengaan van Bernard verliezen we niet alleen een voetbalvriend, maar een inspirerende kracht die de club en de jeugd dichter bij elkaar bracht. Zijn nalatenschap leeft voort in de herinneringen van hen die hij heeft geïnspireerd en in de groei van de jonge spelers die hij heeft begeleid. Moge zijn enthousiasme en toewijding een blijvende inspiratie zijn voor ons allen. Bernard was zonder mijter en baard een nog grotere kindervriend dan “de Sint” persoonlijk en daarmee zeggen we niets te veel

Rust zacht, beste Bernard. Je blijft voor altijd in onze harten en op het veld dat je hebt helpen vormen.