Home / 2005-2008

2005-2008

2005

Op zaterdag 15 januari wordt onder grote belangstelling, waaronder sponsors en leveranciers, het vernieuwde clubgebouw geopend. Technisch directeur van FC Twente, Johan Plageman is ook aanwezig. Hij speelde voor KVV Losser.

Op 10, 11 en 12 juni wordt er in het clubgebouw een expositie gehouden over het verleden en heden van de club i.v.m. het 75-jarig bestaan.

Voor de 6e keer is er op 11 juni 2005 een toernooi voor spelers onder 21 jaar. Dit keer is er voor een regionale opzet gekozen. Sp. Overdinkel is winnaar.

KVV Losser eindigt het seizoen  2004 – 2005 op de 7e plaats in de derde klasse A.
Helaas wordt op de slotdag van de competitie degradatie een feit van het tweede elftal dat nu zal uitkomen in de derde klasse.

Juli 2005. Damesvoetbal wordt weer nieuw leven in geblazen. Vanaf 1999 waren de dames niet meer te zien op Brilmansdennen. De 22 leden worden getraind door Leo Eulderink, Tom Gevers en Frank Thijssen.

Woensdag 13 juli speelde KVV Losser i.v.m het 75-jarig jubileum een wedstrijd tegen FC Twente dat op volle sterkte aantrad en maar liefst 23 spelers presenteerde. Het werd 0 – 10 voor een groot aantal toeschouwers, die onder leiding stond van Bas Nijhuis.

In samenwerking met de jubileumcommissie is er op zaterdag 27 augustus een open dag voor de jeugd. Zo’n 60 teams doen er mee aan een groot jeugdtoernooi voor de D en E groep.

De veteranenafdeling houdt voor de 41e keer de befaamde losserloop.

75-jarig jubileum

Op vrijdag 9 september 2005 werd er begonnen met een openlucht kerkdienst op het hoofdveld waarin Pastoor Heerink-Beene voorging. De muzikale ondersteuning was van muziekvereniging Excelsior. Er werd een krans gelegd door het oudste lid Joop Heerink (85) en door het jongste lid Ryan Veger (3). Daarna was er een feestelijke jaarvergadering waarin diverse jubilarissen gehuldigd werden door voorzitter Herwie Oortman. Hoogtepunt van deze vergadering was de overhandiging van het jubileumboek aan het bestuur. Zaterdagmiddag was de officièle receptie met vele genodigden en vele sprekers. Onder hen Nico van de ham van de KNVB die toepasselijk een oranjevlag  overhandigde die onmiddellijk werd opgehangen. Tevens was aanwezig de heer Stippler van Raspo Coesfeld waar KVV Losser al sinds 1952 een uitwisseling mee heeft. De zaterdagavond werd afgesloten met een daverend feest m.m.v. Leslie Four.
Zondagmorgen speelde een elftal van Oud Losser met Rob Reekers en Clemens Zwijnenberg tegen het huidige team o.l.v. Jaap Uilenberg. De oudjes verloren met 0 – 1.
Al met al een zeer geslaagd weekend.

Voor Erik Stokkers is het komende seizoen het laatste in dienst van KVV Losser.

Niek Loohuis,  ex KVV is trots op z’n debuut in het betaalde voetbal. Als invaller van Veendam tegen Sc Cambuur.

Op 9 november 2005 geeft de selectie van FC Twente een uitleg en een trainingsdemonstratie.

KVV Losser heeft in de persoon van Fons Schoppink een nieuwe jeugdvoorzitter per 1 januari 2006.

2006

Op 10 januari wordt bekend dat Peter Peperkamp de nieuwe trainer wordt van KVV Losser. Er wordt gekeken naar de manier hoe er bezuinigd kan worden op de steeds duurdere kostenpost van water en licht.

Tevens volgt er een oproep aan alle leden om zuinig om te gaan met de materialen van de club. KVV Losser degradeert uit de derde klasse. Voor het eerst sinds 1987 doet de club een stap terug. De beslissingswedstrijd op 21 mei op het veld van SC. Overdinkel leverde nog wel een 4 – 0 zege op tegen Victoria’28, maar in de na-competitie was T.V.C.’28 de sterkste. Thuis werd het 1 – 1 gelijk maar in Tubbergen verloor KVV met 2 – 1.

Het 2e elftal bereikte in haar klasse een 6e plaats en ook het A-1 jeugdteam moest zich tevreden stellen met deze plaats.

KVV Losser speelt het komende seizoen 2006 – 2007 met 2 selectieteams op hoofdklasse niveau n.l. het B1 en het C1 team. Op 16 april 2006 gaan 4 spelertjes van de F jeugd naar het Arke Stadion voor de finale van het 4×4 attack toernooi. Tegen hun leeftijdsgenootjes van Groningen wordt met 3 – 2 gewonnen.
Er wordt met 23 jeugdteams deelgenomen aan de nieuwe competitie.

A.J.C.’96 wordt de winnaar van het voor de zevende keer gehouden toernooi onder de 21.

Klaas de Leeuw wordt op 2 juli 2006 onder luid applaus gekozen tot de nieuwe voorzitter van KVV Losser. 90 leden woonden de jaarvergadering bij. Herwie Oortman blijft wel betrokken bij de vereniging.

KVV Losser speelt het nieuwe seizoen met sponsor Keizers Sanitair op de shirts.
Het Losserse bedrijf volgt daarmee na jarenlange sponsering Van Gils Woonpromenade op.

De supportersvereniging viert op 22 juli a.s. haar 60-jarig bestaan met een receptie en een feestavond.

Door droogte is er in augustus een algeheel speelverbod op de velden.

KVV Losser raakte drie selectiespelers en 5 jeugdspelers kwijt komend seizoen.

Met ingang van het nieuwe seizoen komt KVV Losser met een seniorenelftal uit in de zaterdagcompetitie. Hierin zal Losser 9 fungeren.

Op zaterdag 14 oktober 2006 speelden de veteranen hun jaarlijkse wedstrijd tegen Rasensport Coesfeld. De Duitse spits Joseph Fiege scoorde voor de Duitsers zijn 600e doelpunt en verloor hierbij een krat bier. KVV Losser won met 2 – 1.

Begin november overleed geheel onverwacht Johnny Schoppink op 58- jarige leeftijd.
Johnny was een op en top Losserman en beklede verschillende functies. Hij was jarenlang grensrechter.

Op 18 december houdt de KVV Losser een sponsoravond. Scheidsrechter Braamhaar en oud scheidsrechter Uilenberg zijn hierbij vertegenwoordigt.

November 2006. De politiek kondigt aan dat alle Losserse voetbalverenigingen een kunstgrasveld krijgen.

2007

Traditioneel begon de nieuwjaarsreceptie met de wedstrijd KVV Losser veteranen – A1 jeugd. Het werd 2 – 2. Op de nieuwjaarsreceptie wordt bekend gemaakt dat het contract met Peter Peperkamp met èèn jaar verlengd wordt.

In maart wordt KVV Losser er door het college van Burg. En wethouders op gewezen dat er bij plannen van een kunstgrasveld eerst een haalbaarheidsonderzoek dient plaats te vinden.

Op 24 april 2007 is plotseling na een hartstilstand tijdens het hardlopen op 48-jarige leeftijd Renè Westenbroek overleden. Hij was actief als speler, jeugdleider, bestuurslid veteranen en ook werkzaam als clubfotograaf.

Op vrijdag 27 april is Johan Poorthuis koninklijk onderscheiden voor de vele verdiensten die hij bekleed. Tevens is Johan herkozen als voorzitter van de veteranen.

Ook in het nieuwe seizoen zal Keizers Sanitair fungeren als hoofdsponsor.

Frans Even stopt na 25 jaar redacteur geweest te zijn voor de Strafschop, ons clubblad.

Uit de bestuurskamer komen er geluiden dat er nieuw beleid moet komen om het verloop van spelers naar elders te voorkomen. Wederom zijn er drie selectiespelers vertrokken en twee anderen gestopt.

KVV Losser eindigt in de 4e klasse op een verdienstelijke 3e plaats en speelt na-competitie tegen Saasveldia. Beide keren wordt het 3 – 2 voor KVV Losser.

Almelo is de volgende tegenstander maar deze keer is de 3 – 2 uitslag beide keren in het voordeel van de Almeloèrs.
Het tweede elftal wordt 10e en kan zich ternauwernood handhaven. Het A-1 team daarentegen wordt in haar klasse kampioen.

Op 2 juni 2007 hield KVV Losser haar traditionele open dag voor de jeugd. Totaal waren er ongeveer 130 kinderen die werden ingedeeld afhankelijk van de leeftijd. Allerlei spelletjes stond op het programma, terwijl er daarnaast  de strijd was om de penalty-bokaal.

Tijdens de ledenvergadering van KVV Losser is Benno Schoppink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tevens werd Piet Fiselier door KV Losser in het zonnetje hezet voor z’n 70-jarig lidmaatschap.

In november wordt bekend dat Peter Peperkamp stopt als hoofdtrainer van KVV Losser aan het einde van het seizoen 2007 – 2008.

Op 61-jarige leeftijd overleed eind november oud voorzitter Ben Dunhof. Hij was van 1990 tot 2001 voorzitter van KVV Losser. Bij zijn afscheid werd hij onderscheiden met de zilveren KNVB speld. Hij was zeer bij de club betrokken en had verschillende functies binnen de club.
De laatste jaren als kantinebeheerder.

Op 8 december wordt bekend gemaakt dat John Hesselink de nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2008 – 2009 gaat worden. Hij maakte deel uit van het elftal dat o.a. in de 2e klasse uitkwam.

2008

Tijdens de jaarvergadering benadrukte voorzitter Klaas Leeuw met klem het veldentekort. Er is dringend behoefte aan een kunstgrasveld. Vooral het trainingsveld is KVV Losser onwaardig.

Januari. Michel Haije zal het A-1 team het komende seizoen gaan trainen. Hij volgt Iwan Bult op.Het B-1 team wordt getraind door Kore Becker en het 2e elftal door Rick Beute en René Monninkhof.

KVV Losser stelt een deel van het clubgebouw ter beschikking van kinderopvang Catalpa. Kinderen worden er dagelijks beziggehouden met sport en spel.

KVV Losser heeft in februari 2008 de beschikking gekregen over een nieuwe wasgelegenheid voor o.a. de wedstrijdkleding van de teams.

In maart wordt een tweetal nieuwe dug outs in gebruik genomen waar o.a. bejaarden en invaliden overdekt kunnen kijken naar de wedstrijden.

Op vrijdag 25 april 2008 wordt door de archiefcommissie een benaming voor het pad aan de straatkant voorgesteld aan het bestuur. Doordat er tevens een nieuwe poort wordt geplaatst kan dit volgens voorzitter Klaas Leeuw doorgang vinden. De leden worden hierbij betrokken via een prijsvraag. Zij mogen de naam bepalen.

Op 15 mei overleed Alwie Olde Heuvel. Hij was 39 jaar lid van KVV Losser en heeft veel voor de club betekent. De zegetochten van diverse elftallen werden per huifkar of platte wagen door hem verzorgd. Hij werd slechts 47 jaar.

Door een gelijkspel tegen Rigtersbleek is het B-1 team nog een jaar verzekerd van de hoofdklasse.

Op 3 juni wordt in een krantenartikel nogmaals druk uitgeoefend op de gemeente dat er behoefte is aan een extra veld. Er is een aanzienlijke groei van jeugdspelers.

In de 4e klasse A eindigt het eerste elftal op een teleurstellende 9e plaats. Ook het 2e elftal wordt 9e, terwijl het A-1 jeugdteam op een 6e plaats beland.

Met het opstellen van een gedragscode wil de KVV Losser aangeven welk gedrag, welke houding de vereniging van de leden, vrijwilligers, (on)betaald kader en de ouders van onze jeugdleden verwacht bij alle verenigingsactiviteiten.

De open dag op 7 juni was ook dit jaar perfect georganiseerd.

Een bijdrage van 300 euro wordt in juli 2008 verleend door de gemeente i.v.m. het opzetten van een 45-plus seniorenteam.

Op 26 juli bereikte KVV Losser het bericht van het onverwachte overlijden van Jan Jansink.
Tijdens zijn 40-jarig lidmaatschap heeft Jan zich altijd actief ingezet voor KVV Losser.Jan was grensrechter van het A1 elftal en van het tweede elftal.

Gebroeders Keizers zullen in het komende seizoen wederom fungeren als sponsor.

Vanaf 1 juli mag er in horecagelegenheden niet meer gerookt worden.

Geheel onverwacht overleed op 29 augustus Bert Moelard. Bert was 21 jaar lid van de club en heeft ontzettend veel functies bekleed voor KVV Losser. Bert was consul van de KNVB en was een vraagbaak voor velen.

Op zondag 21 september wordt er door ons 1e elftal de grootste nederlaag geleden sinds het seizoen 2003 – 2004. Glanerbrug is met 10 – 2 veel te sterk.

Wederom maakt voorzitter Klaas Leeuw in een krantenartikel bekend dat er met 3 speelvelden en één trainingsveld een tekort aan velden is.

Tijdens de jaarvergadering wordt de naam van het toegang pad bekend gemaakt.
Voorzitter Klaas Leeuw laat het gesponsorde bord van de supportersvereniging aan de aanwezige 111 leden zien: ’t Kuierpad.

Op dinsdag 18 november is René v.d. Gijp te gast bij KVV Losser.

Binnen twee weken tijd worden twee wedstrijden van KVV Losser gestaakt. Tegen Enschedese Boys ontstond tumult na een rode kaart voor de keeper van E. Boys en een week later kreeg een speler van Sportclub Overdinkel z’n tweede gele kaart waarna hij de scheidsrechter neersloeg. In beide gevallen was KVV Losser onschuldig van het staken.

Op 14 november 2008 wordt bekend dat KVV Losser een kunstgrasveld krijgt. De club moet wel een investering en exploitatieplan op tafel leggen.