Home / 2000-2004

2000-2004

2000

In mei 2000 wordt voor de eerste keer een familieweek georganiseerd met afsluitend een groots opgezet jeugdtoernooi. Onder leiding van de nieuwe trainer Pieter Binsbergen eindigt het eerste elftal op de derde plaats met 40 punten, 6 punten achter kampioen A.T.C.’65. De na-competitie wordt wel gehaald en daarin moet worden aangetreden tegen Schalkhaar. Thuis wordt het 0 – 0. In Schalkhaar wint de thuisploeg nipt met 1 – 0.

Het tweede elftal wordt daarentegen kampioen. Gerrit Rekers is de verantwoordelijke man.

Op 27 mei wordt voor de eerste keer een groot voetbaltoernooi georganiseerd voor spelers onder de 21 jaar. Bij de deelnemende clubs behoort ook de B.V.O. Veendam en twee hoofdklasse kampioenen U.D.I.’19 en Achilles’94. Winnaar wordt Sportclub Enschede.
Met een opkomst van 79 leden wordt op 2 juli de algehele jaarvergadering gehouden. Voorzitter Ben Dunhof wordt met grote meerderheid herkozen.
Op 26 augustus wordt het 70-jarig bestaan gevierd in Cafè Schorfhaar. Volgens de redactie van De Strafschop was deze feestavond zeer geslaagd maar het was jammer dat deze avond in de vakantieperiode werd gehouden.

Binnen twee weken overlijden twee zeer gewaardeerde bestuursleden. Martie Gervink en Wim Betting. Martie werd 67 jaar en was 54 jaar lid. Hij was erelid en overleed op 19 november. Wim overleed op 27 november. Ze maakten resp. 22 en 13 jaar deel uit van het hoofdbestuur.

De veteranen overhandigen op 29 oktober de nieuwe stenen kassa voor de kaartverkoop welke in gebruik wordt genomen voor de wedstrijd KVV Losser – de Lutte.
In december wordt bekend dat Coen Nijenhuis de nieuwe trainer wordt in het seizoen
2001 – 2002.

2001

Alois Kortemeier bedankt na 70 jaar als lid. De club vroeg voor hem de gouden KNVB speld aan maar bij de uitreiking hiervan was er geen woord van dank of felicitatie en dat deed hem zeer. Voorzitter Ben Dunhof meldt op 10 januari dat de club geheel schuldenvrij is. Het zit de voorzitter ook dwars dat KVV Losser aanzet gaf voor een fusie met TAR en P.J. en dat deze twee clubs uiteindelijk samen fuseerden.

Zaterdag 12 mei neemt Jaap Uilenberg definitief afscheid als scheidsrechter met de wedstrijd KVV Losser II – Lucky Ajax 0 – 4. Er waren bijna 2000 mensen. Bij Ajax speelden
o.a. Simon Tahamata(2x), Dick Schoenaker, Gerrie Mùhern en Sjaak Swart mee.

Op het Internationale jeugdtoernooi voor spelers onder de 21 jaar zijn aanwezig de B.V.O.`s Cambuur Leeuwarden, Go ahead Eagles en Veendam. Uit Duitsland komt Rot Weiss Oberhausen. Scheidsrechters zijn de nog jonge Bas Nijhuis, Bjorn Kuipers, Andrè Leushuis en Bert-Jan Brouwer. Go ahead Eagles is de tweede winnaar. KVV Losser wordt verrassend 4e.

Voor het eerste elftal wordt het seizoen afgesloten met een prachtige 2e plek in de derde klasse A op vier punten afstand van kampioen Tubantia. Domper is dat Ronald van Tubbergh in april tijdens de uitwedstrijd tegen de Lutte ongelukkiger wijze z’n been breekt.

De na-competitie eindigt voor Losser thuis in een pijnlijke nederlaag  2 – 7  tegen Heino.
Uit wordt met 0 – 1 gewonnen, maar de uitschakeling is een feit.
In de 2e reserve klasse A eindigt het tweede team op de achtste plaats.
Op 1 mei opent een werkgroep de nieuwe homepage van KVV Losser. Allerlei informatie over de club zal er te vinden zijn.

Begin juli zegt de kaderraad van KVV Losser het vertrouwen in het jeugdbestuur op. Zes van de zeven leden van het jeugdbestuur zijn dan al opgestapt. Voorzitter Dunhof meldde op de extra ledenvergadering dat de onkostenvergoedingen aanleiding was tot het oprakelen van oude conflicten. Jeugdvoorzitter Jos van Loon werd uiteindelijk op non-actief gesteld. Ook jeugdcoordinator Evert Bleuming stapte op. Daarna escaleerde de strijd en ontstond er grote ruzie. Er is een nieuw bestuur gevormd en het hoofdbestuur is weer aangevuld. Voorzitter Dunhof zegt dat de jeugd er niet onder mag lijden en krijgt hiervoor groot applaus.

Op 25 augustus 2001 is er een open dag en een jeugdtoernooi. Door omstandigheden moest dit evenement door andere mensen georganiseerd worden, en dat is gelukt. Belangrijkste was dat iedereen zich volledig hadden ingezet om het toernooi tot een goed einde te brengen.

Het loopt goed met de aanmeldingen van de jongste jeugd. Een 20-tal mini’s trappen met veel plezier tegen de bal. Ook de gesprekken met de jeugdtrainers zijn in volle gang. Verder zal er een coordinator komen die verantwoordelijk zal zijn voor de keepersbegeleiding/training. Voor de D en E groep wordt bij FC Twente een demonstratietraining gegeven.

Op zaterdag 22 september 2001 nam Ben Dunhof afscheid als voorzitter en wordt onderscheiden met de zilveren speld en bijbehorende oorkonde wegens zijn vele verdiensten voor de voetbalsport met KVV Losser in het bijzonder. Deze wordt hem overhandigd door Dhr. Roberts van de KNVB. Hij is ruim 11 jaar voorzitter geweest en gaf de hamer over aan Herwie Oortman.

Op 90-jarige leeftijd overleed op 27 december 2001 Alois Kortemeier. Hij vervulde vele jaren een functie in het hoofdbestuur en de supportersvereniging. Ook was hij tot op hoge leeftijd scheidsrechter in de regio. Tevens was hij initiatiefnemer van de Losserloop en de avondvierdaagse. Op z’n 80e verjaardag werd hij onderscheiden met de zilveren Orde van Oranje Nassau. Hij liet een enorm archief na welke door z’n kleinzoon Tom Elfrink  aan de club is overhandigd.

De archiefcommissie doet een oproep aan alle leden om die nog interessant materiaal van de club bezitten deze tijdelijk af te staan aan de commissie t.b.v. een expositie en ze daarna weer terug te geven aan de eigenaar.

2002

KVV Losser eindigt de competitie 2001 – 2002 op een 4e plek en speelt na-competitie tegen Beekbergen. De twee duels worden allebei gewonnen met resp. 3 – 2 en 1 – 2. Daarna is Hattem de tegenstander. Uit wordt het 2 – 3 voor de onzen maar thuis wordt met 1 – 2 verloren. KVV Losser benut daarna de strafschoppen beter. De finale tegen A.T.C. ’65 op 2 juni op het veld van Berghuizen wordt voor 750 toeschouwers met 0 – 2 verloren. KVV blijft derde klasser.

Het 2e elftal wordt in haar competitie 7e en het hoogste A – team degradeerd uit haar klasse.

25 mei 2002. Rot Weiss Oberhausen is de winnaar geworden van het 3e internationale jeugdtoernooi onder de 21 jaar. 2e werd Top Oss, 3e FC Twente en 4e Go ahead Eagles.
Er was een zevende plaats voor KVV Losser.

Op 23 juli overlijdt op 64-jarige leeftijd na een langdurige ziekte Bertus Jansink. Hij was 52 jaar lid en vervulde verschillende functies voor de club. Jansink was jarenlang begeleider van zowel het 1e en 2e elftal. Verder was hij verantwoordelijk voor het kantinegebeuren. Tevens was hij 32 jaar penningmeester van het comitè avondvierdaagse Losser.

Op de jaarvergadering wordt bekend gemaakt dat H. Mekkelholt is aangesteld als hoofdcoordinator voor de jeugd. Samen met A. Kroeze heeft hij de taak op zich genomen om meer aandacht te schenken aan een nieuw beleidsplan onder de noemer de jeugd heeft de toekomst. Het aantal leden is op dit moment ruim 600.

Heracles Almelo bezoekt in augustus met de voltallige 1e selectie, trainers, en  medische staf KVV Losser. `s morgens zal er een training zijn van de B.V.O., `s middags wordt er een trainingsclinic  gegeven voor de jeugd o.l.v. Gert-Jan Verbeek en er wordt afgesloten met een wedstrijd tegen KVV Losser. Van drie spelers t.w. R. Steghuis, L. ter Huerne en N. Veger wordt afscheid genomen. De wedstrijd eindigt in 1 – 11. Niek Smudde redde de eer.
Een tegenbezoek naar de wedstrijd Heracles – Stormvogels Telstar is op 25 oktober met de gehele jeugd.

In september worden Aniek Bulters en Janine Spanjer geselecteerd voor de KNVB selectie meisjes onder 13 jaar.

 

2003

Op 28 januari 2003 is Johan Blokhuis overleden. Hij was èèn van de oprichters van Olympia, de voorloper van KVV Losser. Tot de tachtiger jaren bleef hij lid. Hij werd 93 jaar.

In het voorjaar verschijnt er een geheel nieuw clubblad. Het blad kent nu een full-colour omslag en oogt fris en modern. Tevens is het groter dan het vertrouwde clubblad. De naam strafschop blijft onveranderd.

KVV Losser wordt in de competitie 2002 – 2003 wederom 4e en speelt na-competitie tegen Columbia. Thuis wordt het 1 – 1, maar de uitwedstrijd wordt met 1 – 0 verloren.
Het 2e elftal wordt 7e, maar het A-1 jeugdelftal komt snel terug en wordt kampioen in haar klasse.

Door een 4 – 1 winst op H.S.C.`21 op 10 mei 2003 promoveert het C-1 team van KVV Losser naar de derde divisie.

31 mei 2003. Het internationale jeugdtoernooi onder de 21 jaar is sterker bezet dan ooit. De initiatiefnemers Bart Plageman, Bert Gering en Gerrit ten Voorde slagen er dit keer in om o.a. FC Twente, Sc. Heerenveen, FC Zwolle en de winnaar van vorig jaar,  R.W. Oberhausen te strikken. Het beloftenteam van FC Twente wint de finale na strafschoppen van FC Zwolle.
KVV Losser wordt 7e en door afzegging van Cambuur Leeuwarden wordt het 2e team van onze jeugd laatste.

2 mei 2003. Na anderhalf jaar vertrekt Coen Nijenhuis bij KVV Losser. Het bestuur werd onaangenaam verrast door de bezwaren van Nijenhuis dat de chemie tussen hem en de selectie was uitgewerkt. Gedurende de winterstop kwam de club nog tot contractverlenging. 30 mei wordt Erik Stokkers aangesteld als nieuwe trainer.

Het sportpark Brilmansdennen wordt door een onafhankelijke jury van dagblad Tubantia met een 7.92 beoordeeld. Van de 77 verenigingen die beoordeeld worden eindigd KVV Losser op de 5e plaats.

Er geldt een algeheel sproeiverbod in augustus 2003. Dat houdt in dat van een fatsoenlijke voorbereiding geen sprake is door de enorme droogte die er heerst in aanloop naar het seizoen 2003 – 2004.

Op 10 augustus bereikte KVV Losser het bericht dat Johan Luizink is overleden. In 60-jarig lidmaatschap was hij naast de vele werkzaamheden die hij verrichtte voorzitter. Tevens verzamelde hij waardevolle archiefstukken voor de vereniging.

Op 3 september 2003 overleed geheel onverwachts Johan Veger. Hij was 53 jaar lid en heeft veel voor de vereniging betekend. Vele functies heeft Johan vervuld, o.a. grensrechter, elftalbegeleider, kantinebeheerder, jeugdleider.

In oktober wordt bekend dat het aantal seniorenteams bij KVV Losser gestaag terug loopt.
Pakweg 10 jaar geleden waren er nog 15 teams actief terwijl er nu 9 teams opdraven.                                                          

2004

4, 5 en 6 juni vindt er een groot toernooi weekend plaats. Voor de derde keer wordt het familietoernooi gehouden. Zaterdag 5 juni is het de beurt aan het internationale jeugdtoernooi onder de 21 jaar en op zondag 6 juni het gezellige onderlinge toernooi voor alle senioren en A-teams.

KVV Losser wil randvoorwaarden bieden om het aantrekkelijk te maken bij de club te spelen. Verder is er extra aandacht voor de jeugdopleiding. Voor selectie elftallen vanaf D t/m A zijn er gediplomeerde trainers. Aan de orde komt verder het doorstromen van de jeugd naar de senioren i.s.m. hoofdtrainer Stokkers. Cor de Jong is interim jeugdvoorzitter en hij wordt opgevolgd door Fons Schoppink.
De club heeft voor de kleinste jeugd een speeltuin aangelegd.

Het matige seizoen eindigt voor KVV Losser met een 10e plaats en moet er opnieuw na-competitie worden gespeeld. Ditmaal om handhaving in de derde klasse. Beide duels tegen DSVD worden doelpuntloos afgesloten, maar de strafschoppen worden in Deurningen beter genomen. Op 31 mei wordt er op het veld van Berghuizen gestreden tegen Victoria’28.
Victoria’28 is met 3 – 1 te sterk zodat degradatie een feit lijkt. Echter, de KNVB heeft aangegeven dat er binnen het district Oost nog een extra plek te vergeven is, zodat nogmaals twee wedstrijden moet worden gespeeld. Op het veld van P.H. is Zwolle op 6 juni de tegenstander. Met 4 – 1 wint KVV overtuigend. De finale is op 10 juni in Groenlo op het veld van Grol tegen Concordia uit Wehl. Voor 1200 toeschouwers wint KVV Losser na een spannende wedstrijd met 1 – 0 door een doelpunt van Bakker. KVV Losser blijft derdeklasser.
Het C-1 team handhaaft zich knap in de derde divisie en wel op de 5e plaats.

In augustus wordt er gestart met de voorbereidingen voor het 75-jarig bestaan van de club in 2005. De bedoeling is om 1000 loten te verkopen voor 30 euro per stuk. Er vinden 6 trekkingen plaats met in iedere trekking een hoofdprijs.

Eindelijk kan er gestart worden met de verbouwing van de kantine. Een complete renovatie moet de gemeenschappelijke ruimte van KVV nog meer dan voorheen uitstraling geven. Voorzitter Oortman benadrukt nog maar eens dat je gedwongen wordt om creatiever met je sponsors om te gaan. Ook pleit hij voor samenwerking met andere verenigingen.

Op 6 mei 2005 komt het Twents keeperscollectief naar Losser. Alle andere verenigingen zullen worden uitgenodigd om hun jeugdkeepers naar Brilmansdennen te sturen. KVV Losser zal op woensdag 13 juli 2005 de jubileumwedstrijd tegen FC Twente spelen. Ook zal er een jubileumboek verschijnen welke geheel zal worden samengesteld en geschreven door Ronald van Tubbergh en Marcel Gering.